Al onze nascholingen in één overzicht

doc learning

Group 6
Geaccrediteerd voor 1 punt
t/m 09-03-2024

NVK

Deze e-learnings is gepubliceerd op aandachtvooradhd.nl. Aandacht voor ADHD is een initiatief van Takeda Nederland.

Optimizing symptom control & functioning after methylphenidate

In 2018 werden twee belangrijke internationale richtlijnen, NICE (UK) en CADDRA (Canada), voor de diagnostiek en behandeling van ADHD bij kinderen en adolescenten geüpdatet. Nieuwe inzichten werden meegenomen en beide richtlijnen brachten nieuwe behandeladviezen.

Prof. dr. Tobias Banaschewski zal in deze e-learning een update geven over deze nieuwe behandeladviezen en daarbij specifiek focussen op die kinderen waarbij u niet bent uitgekomen met de eerste keuze bij medicamenteuze behandeling, methylfenidaat. Welke onderbouwende data zijn er voor de behandelopties dexamfetamine, atomoxetine en guanfacine? Hoe verbeteren deze middelen de symptoomcontrole en het functioneren van kinderen met ADHD? In deze e-learning krijgt u een overzicht van de laatste inzichten in de behandeling van ADHD bij kinderen en adolescenten.

Spreker en auteurs

De presentatie, die prof. dr. Tobias Banaschewski geeft tijdens de e-learning, werd door hem opgesteld samen met prof. dr. Jan Buitelaar (Nijmegen) voor een symposium wat zij gaven op het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie in 2019.