Al onze nascholingen in één overzicht

doc learning

De accreditatieperiode van het webinar is verlopen. U kunt het webinar nog wel bekijken.

De rol van de huisarts(praktijk) in de aanpak van overgewicht en obesitas
Specialisme: Huisartsgeneeskunde

Op dinsdag 13 april is het webinar ‘De rol van de huisarts(praktijk) in de aanpak van overgewicht en obesitas’ live uitgezonden.

 

Het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) heeft een stappenplan gemaakt voor de aanpak van overgewicht en obesitas. Dit plan laat zien welke oorzaken en factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan en de instandhouding van overgewicht en obesitas en omvat meer dan leefstijl. Het stappenplan is o.a. bedoeld voor professionals in de 1e lijn. Met het plan kunnen zij bijdragen aan een optimale aanpak van overgewicht/obesitas door de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment, door de juiste professional in te zetten.

In dit live webinar wordt het stappenplan geïntroduceerd en besproken door diverse betrokkenen. Ook komen de onderliggende en bijdragende/ in standhoudende factoren van overgewicht en obesitas aan de orde. Het 2e deel van het webinar gaat over de rol van de 1e lijn in de aanpak van overgewicht en obesitas.

 

Sprekers

  • Prof. dr. Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog en hoogleraar Obesitas en Stress, Erasmus MC Rotterdam
  • Dr. Karen Freijer, voedingskundige/diëtist (voedingseconoom) en algemeen manager Partnerschap Overgewicht Nederland (PON)
  • Prof. dr. Pim Assendelft, huisarts en hoogleraar Huisartsgeneeskunde Radboudumc Nijmegen
  • Drs. Marieke Hoefman, huisarts met aandachtsgebied preventie en persoonsgerichte zorg