Al onze nascholingen in één overzicht

doc learning

Group 6
Geaccrediteerd voor 1,5 punt
t/m 01-08-2024

ABC-1

 

Deze e-learning is geplaatst op dsacademie.nl. DS Academie is een initiatief van Daiichi Sankyo.

Cardiovasculaire problematiek in de dagelijkse (huisarts)praktijk
Specialisme: Cardiologie

U komt ze dagelijks tegen in uw praktijk: de patiënt met (ernstige) cardiovasculaire risicofactoren die – ondanks uw goede zorgen de afgelopen jaren – toch een cardiovasculair event krijgt. Wat te doen? En hoe ziet de samenwerking met de tweede lijn daarbij idealiter uit?

 

In deze e-learning praten drie deskundigen – kaderhuisarts hart- en vaatziekten en diabetes Jaap van Soest, internist dr. Marcel Hovens en cardioloog dr. Martin Hemels – u aan de hand van casuïstiek en de NHG-standaard bij.

 

In het eerste deel staat de patiënt met overgewicht, verhoogd cholesterol en diabetes die atriumfibrilleren en chronische nierschade krijgt centraal. Wat moet u bij deze patiënt in gang zetten (zowel medicamenteus als niet-medicamenteus), wat zit er in uw behandelarsenaal en welke nieuwe opties komen er aan?

 

In het tweede deel is deze patiënt inmiddels tien jaar ouder, heeft hij nog steeds een hoog cardiovasculair risico en krijgt hij een myocardinfarct. Wederom: welke stappen moet u zetten, hoe levert u zoveel mogelijk maatwerk voor de patiënt en hoe werken eerste en tweede lijn optimaal samen?