Al onze nascholingen in één overzicht

doc learning

Group 6
Geaccrediteerd voor 2

Accreditatie is in aanvraag bij ABC-1, V&VN scholing Praktijkondersteuners huisartsen somatiek, V&VN scholing praktijkverpleegkundige, NVvPO

Cardiologie Kennis Sessies 2023

Schrijf u in voor een van de online geaccrediteerde Cardiologie Kennis Sessies. In deze sessies zal de cardiovasculaire problematiek in de dagelijkse (huisarts)praktijk centraal staan.

 

U komt ze dagelijks tegen in uw praktijk: de patiënt met (ernstige) cardiovasculaire risicofactoren die – ondanks uw goede zorgen de afgelopen jaren – toch een cardiovasculair event krijgt. Wat te doen? En hoe ziet de samenwerking met de tweede lijn daarbij idealiter uit?

 

In dit webinar praten drie deskundigen – internist dr. Marcel Hovens, cardioloog dr. Martin Hemels en huisarts dr. Sebastiaan van Beek– u aan de hand van casuïstiek en de NHG-standaard bij.

 

In het eerste deel staat de patiënt met overgewicht en verhoogd cholesterol die atriumfibrilleren en chronische nierschade krijgt centraal. Wat moet u bij deze patiënt in gang zetten (zowel medicamenteus als niet-medicamenteus), wat zit er in uw behandelarsenaal en welke nieuwe opties komen er aan?

 

In het tweede deel staat de patiënt met hypertensie, Diabetes Mellitus 2, beperkt herseninfarct (6 jaar geleden) en nierinsufficiëntie centraal. Wederom: welke stappen moet u zetten, hoe levert u zoveel mogelijk maatwerk voor de patiënt en hoe werken eerste en tweede lijn optimaal samen?

 

Sessie 1: 21 maart 2023
19:00-21:00 uur
Geaccrediteerde webinar Cardiovasculaire problematiek in de dagelijkse (huisarts)praktijk

Sessie 2: 13 april 2023
19:00-21:00 uur
Geaccrediteerde webinar Cardiovasculaire problematiek in de dagelijkse (huisarts)praktijk